miércoles, 29 de mayo de 2013

Comentaris dels blogs


Jo ja havia realitzat els comentaris de les bones practiques als blogs dels companys però com no sabia que havia que penjar –los al meu propi blog faré una entrada ja que no recordo quins blogs vaig comentar. Perdo més temps buscant-los que fer nous comentaris.
Per a començar un de les bones practiques més completes i que més m’ha agradat. 

M ‘agradat molt aquesta bona practica degut a que els protagonistes de l’aprenentatge son exclusivament els infants, com a constructor del mateix. L’única funció de la mestra es construir el espai d’experimentació i evitar conflictes amb els infants per a tot lo demés els infants són totalment lliures per experimentar l’espai.
 Esper poder viure una organització de centre similar, ja que en els centres que hi estat no he tingut l’oportunitat . Segurament  estaria molt insegur a l’hora de realitzar com activitat els ambients d’aprenentatge però una plantilla com la que mostra al Cati al seu blog pot ajudar molt a l’hora de preparar la feina prèvia a l’activitat, a més poder avaluar i extreure els aprenentatges i conclusions per a millorar o mantindré aspectes.
Activitats com aquestes demostren que existeix una manera diferent per a fer les coses, una altre cosa es que la gent vulgui fer l’esforç que requereixen aquet tipus d’activitats, tant a l’hora de preparar-les, registra-les i mostrar-les als pares i mares.  Ja que moltes vegades posem per davant quedar be amb les famílies que donar una bona educació als infants.

Aquesta bona practica és una bona iniciativa, tal i com s’especifica a blog per a que les famílies s’impliquin més amb el desenvolupament nutritiu dels seus infants. No per això vull criticar a les famílies i els seus hàbits alimentaris però tots coneixem com es el dia a dia de la societat actual. Avui no hi ha temps per a preparar el menjar i moltes vegades per evitar perdre el temps les famílies es limiten a donar els que saben que els agraden al infants així eviten baralles i discussions.
 Per això activitats com aquesta en les escoles, motiven tants als infants com a les famílies a tastar i provar coses diferents a l’hora de menjar.  Crear activitats atractives per a que els infants se familiaritzin i vegin com altres infants menjant fruita o altres coses sempre influenciarà de manera positiva per a que ells a casa també ho provin.

Penso que aquesta iniciativa es tindria que implantar en molts de centres, ja que es una manera d’implicar a les famílies fora de l’àmbit formal, de conèixer el centre i els professionals que allí hi treballen.  A més d’establir una relació més propera amb l’escola, també se ensenya a les famílies a donar sentit als aprenentatges i les noves corrents educatives, ja que de vegades les famílies no troben el sentit d’un ensenyament perquè mai ningú se ha parat a explicar lis el perquè és més important el procés que els resultats entre moltes altres coses.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario